(095) 571-79-79
(093) 571-79-79
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
  1. Вкажіть ім’я
  2. Вкажіть номер телефона

top back1

Так, звичайно потрібен!  І зараз ми спробуємо все пояснити.  З квітня 2015 року кожній дитині, яку збираються вивозити за кордон батьки (опікуни), необхідно оформити свій окремий особистий закордонний паспорт.  Новонародженим в тому числі.

Раніше у батьків (опікунів), які подорожували з новонародженою дитиною було два варіанти: в паспортному столі можна було вклеїти фото дитини в свій закордонний паспорт або ж оформити на новонародженого дитячий проїзний (блакитна книжечка).  А тепер, якщо Ви вирішили взяти дитину з собою в подорож, навіть самого маленького, необхідно оформити закордонний паспорт новонародженому.

zagranpassport rebenku 2

Закордонний паспорт новонародженого матиме таку ж законну силу, як і у дорослої людини.  Тільки термін його дії буде не 10 років, а 4 роки.  Зверніть увагу!!!  Так як діти ростуть дуже швидко і відбуваються фізичні зміни, то іноді виникають ситуації, коли дитину на кордоні можуть не випустити.  Вона може сильно відрізнятися зовні від своєї фотографії в більш ранньому віці.  Тому, щоб не зіткнутися з такою ситуацією, радимо Вам через деякий час зробити ще один закордонний документ дитині, яка вже підросте.  Згідно із законом України діти нарівні з дорослими, мають право на два діючих закордонних паспорти одночасно.

Оформити закордонний паспорт новонародженому може один з батьків.  Увага!  Забрати готовий закордонний паспорт новонародженого повинен тільки той з батьків, який подавав документи на його оформлення (список документів, терміни і ціну можна дізнатися за цим посиланням в розділі - «Закордонний паспорт дитині»).

Для того, щоб зробити закордонний паспорт новонародженому саму дитину брати з собою на оформлення документів не потрібно.  У Вас попросять її фотографію.  Зазвичай в такому випадку фотографують малюка самі батьки або, в крайньому випадку, Ви можете звернутися в будь-якє фотоательє.  Фотографія повинна бути строго встановленого розміру - 10 на 15 см (80% обличчя, на білому тлі).  Очі повинні бути відкритими. Малюка краще одягти в щось темне, враховуючи білий фон.  Зробити закордонний паспорт новонародженому можна в будь-якому відділенні державної міграційної служби або ЦНАП.  Щоб оформити закордонний паспорт для малюка прописка батьків не має значення.

Зверніть увагу!!!  Якщо у Вашому закордонному паспорті вклеєна фотографія дитини і термін дії самого документа ще не підійшов до кінця - все одно по такому документу малюка більше не випустять з країни.

Якщо у вас залишилися якісь питання - звертайтеся до наших менеджерів.  Компанія «Паспорт+»  готова відповісти на найважчі питання і допомогти оформити закордонний паспорт новонародженому в найкоротші терміни.

Увага!

На сайтi тривают техничнi роботи

Закрити